Bloguri românești despre Ucraina

Am observat că majoritatea influencerilor români se feresc de subiectele dificile. La urma-urmei, bloggerii și vloggerii rămâni creează conținut pentru a face bani, și nu a aborda subiecte controversate. Oameni preocupați de situația din Ukraina sunt însă destui, mai ales că războiul de acolo se apropie tot mai amenințător de țara noastră.

Se știe că Rusia și-a propus de-a lungul istoriei să controleze zonele plate din vestul granițelor sale europene, cum ar fi câmpia nord-europeană, dar și câmpia din zona Moldovei. De asemenea, Rusia vrea și acces la Dunăre! De-a lungul ultimilor 170 de ani a avut, și-a pierdut și recâștigat accesul la gurile Dunării. Un acces pe care nu-l mai are de la destrămarea imperiului sovietic.

Cu toate că unii văd în recentele anexări (după pseudo-referendumuri) un pas spre stabilizarea situației și, poate, de concluzie, rezbelul vericid se apropie de Odesa – de aici preocuparea. Ei bine, spre surprinderea mea, am găsit un blog cu informații foarte la zi despre ce se întâmplă pe front, al profesorului clujean (fost deputat PNL) Radu Zlati. Mai multe informații găsiți aici.

Multe postări sunt traduceri din bloggeri militari ruși (cu ocazia asta am aflat de termenul milbloger = blogger militar) sau din surse ucrainene (iată, documentare din ambele surse / tabere militare).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.