Zice presa că-s… coleg cu șefa ANAF

Dacă e să te iei după ce zice presa, noua șefă ANAF a fost contabilă la Cârcea, o comună de lângă Craiova, și a picat de mai multe ori examenul oral (sic!) de intrare în Antifrauda fiscală. Dacă stau să mă uit în cartea de muncă, și eu lucrez tot pentru o firmă din Cârcea, chit că activez în Ardeal (ca agent de vânzări al firmei ProSEP) și locuiesc în Cluj (după buletin).

Iar Cârcea este cam ca și Floreștiul (comuna-cartier a Clujului): tot un fel de anexă, dar a Craiovei. Toți colegii mei locuiesc în Craiova. Cât despre examenul oral, după ce a luat locul I sau II la scris, ce să zic, nu e clar? Acel „examen” o fi fost probabil inspecție vizuală: nu sunteți bărbat, arătați prea bine = nu corespundeți. Sau, poate, nu vorbiți destul de dur.

Pentru că până acum divizia antifraudă din cadrul ANAF nu căuta specialiști, ci oameni la intimidare, care „să le țină piept” infractorilor, poate că numirea Mihaelei Triculescu să fie semnalul unei schimbări. Sau poate nu. Se poate și să fie o a doua Viorica Dăncilă – asta rămâne de văzut.

Numai că prezentarea relațiilor personale (cu cine a venit la petrecere, pe ce filieră a intrat în partid) și încălcarea intimității când vine vorba de o numire nu mi se pare în regulă. E ok ce a scris Adevărul, că lichidatorul judiciar are procese cu ANAF, deci e pe moment în conflict de interese cu instituția pe care acum o conduce.

Șeful instituției nu vine să facă treaba angajaților, ci să-i ducă acolo, spre obiectiv, e omul cu viziunea. Semnează decizii, angajează / demite, deleagă responsabilități, cu respectarea drepturile angajaților, cam astea ar trebui să fie competențele, și la stat, și în privat. Că realitatea stă puțin (sau mai mult) altfel, asta e altă poveste.

Până una-alta, ce era (cândva) presă a ajuns o bârfă. Cu prea puține excepții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.