Atlas Shrugged III: Who wants to fuck Ayn Rand?

Despre filmul Revolta lui Atlas am scris pe blogul colectiv CeFilmeVad. Primul film din serie a fost chiar promițător (cred că se poate vedea azi pe HBO), la cel de-al doilea am pus dezamăgirea pe seama schimbării echipei de filmare…

…al treilea însă, dezastru total. Când treaba era coaptă și venise vremea să dăm de înțelesul întregii construcții epice, autoarea își lasă eroina să se culce cu al treilea erou (misteriosul John Galt, ajungând astfel să schimbe iubitul la fiecare serie) și toată teoria să se fâsâie. Din universul futurist construit până atunci cât de cât de coerent se alege praful, chiar și după canoanele filmelor comerciale de la Hollywood: dacă eroii salvează în felul lor lumea, singura alegere pe care o face eroina este… cu care din ei să acționeze?

Dacă tot voiam să aflu cu cine s-a culcat autoarea (adică, aproape cu toată lumea), căutam filmul The Passion of Ayn Rand, cu un scenariu adaptat după cartea cu titlul omonim scrisă de prietena și asociata sa, Barbara Branden. Măcar vedeam un film cu actori buni pe tema asta, ținând cont că joacă în el Julie Delpy, iar pentru rolurile de aici Hellen Mirren a luat un premiu Emmy iar Peter Fonda un Glob de Aur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s