Meme-ul zilei: emigranții

Noi stafii bântuie prin Europa: nu mai e vorba de ideologii sau mișcări precum marxismul ori terorismul, ci avem spectre concrete. Vorbim deja de 1 milion de emigranți, iar acesta pare a fi meme-ul zilei, vânturat obsesiv de presă, fie ea tipărită, fie online-uită (și sic! tresuită). Meme-ul este un concept în genul celor din broșurile de dezvoltare personală (pompos numite cărți), care-ți spun să te uiți în oglindă și să repeți ca un papagal din ele, că vei ajunge să zbori în spațiu.

Emigrantul poate fi o persoană care încearcă să se integreze, chiar dacă este ajuns din urmă de trecut, așa cum este cazul tigrului tamil din Dheepan, sau o vinitură, cum se spune pe la Cluj, nu omul venit cu vreo treabă/scop/job, ci doar așa, ca să guste din beneficiile unei (alte) civilizații, fără a fi capabil (sau dispus) să se și integreze acolo. Nu trăim singuri pe lume, iar valorile unei civilizații nu se mai pot impune prin cuceriri. Nu se mai pot, carevasăzică, exporta. Și atunci, ce facem, încercăm grefe = importuri?

Reclame

Un comentariu

  1. vosipetar · mai 8, 2016

    Migratia acestora se suprapune migratiei adevaratilor refugiati,fiind greu de deosebit care sunt care. Deja in tabere de refugiati din Europa, noile valuri de imigranti cu bani, bine organizati si probabil fanatici islamisti, au preluat controlul asupra impartirii mancarii, terorizand refugiatii care sunt in aceasta situati de ani de zile.

    Valurile recente de imigranti, in marea lor majoritate formate doar din barbati, nu au probabil nici o legatura cu statutul de refugiat. Tinerii musculosi, bine imbrati si agresivi care sfideaza granicerii greci, sarbi si unguri sunt probabil militanti ai Statului Islamic, Al Nusra sau alte gruparu, originari din Europa, care se intorc “acasa” din cauza bombardamentelor zilnice ale aviatiei SUA si a Turciei. Acesta poate un motiv pentru care nu au acte de identitate la ei si refuza amprentarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s