Știrile zilei de joi, 14 aprilie

Ce s-a mai întâmplat de luni:

  • Marți și miercuri (12 – 13 aprilie) a avut loc în San Francisco F8 hackatlon – conferința Facebook dedicată dezvoltatorilor de software. Principalul element de interes era considerată lansarea Fb App Store, însă Zuckerberg nu s-a focusat pe rețeaua socială, ci pe celelalte produse ale grupului: Instagram – cea mai populara aplicatie de distribuire a fotografiilor si clipurilor – a extins durata materialelor video ce pot fi postate de la 15 secunde la un minut. Aplicatia Messenger ar putea deveni un hub pentru inteligenta artificiala si platile mobile. Un alt pariu făcut de Facebook este VR, vânzarile pentru ochelarii de realitate virtuala Oculus Rift începând să fie onorate începând cu luna trecută. De asemenea, s-a lansat Surround 360, o cameră video 360 / 3D care poate filma la rezoluție 8K
  • Ieri a început la Hilton Sibiu – Momentum, întâlnirea anuală a partenerilor Xerox. Liderul echipamentelor de print se concentrează pe noile soluții ce vor fi oferite clienților, în principal pe aplicații software, pentru a încuraja scăderea costurilor și a produce valoare adăugată businessului.
  • Pierre Lescure, preşedintele Festivalului de la Cannes şi Thierry Frémaux, directorul şi selecţionerul Festivalului, au prezentat Selecţia Oficială pentru cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de la Cannes într-o conferinţă de presă azi la Paris. Printre filmele selecţionate se regăsesc lungmetrajele româneşti: Bacalaureat, în regia lui Cristian Mungiu şi Sierra Nevada, lui  Cristi Puiu. Mai multe detalii aici.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s