Ce este Alexa traffic ranking

alexa_logoAlexa este, ca și Imdb, un brand al companiei Amazon. Pentru bloggerii preocupați de conținut, care nu au nevoie de statisticile Google analytics, este un toolbar important, una dintre puținele metode prin care pot afla informații despre traficul de pe blog. Un blog stă cu atât mai bine cu cât Alexa Rank este mai mic. Interesul tău, ca blogger, este să îl scazi. Alexa oferă un fel de clasament al blogurilor, în funcție de traficul acestora.

Google-AlexaPentru cine este el important? Agențiile de publicitate care organizează o campanie se interesează cu siguranță de acest indicator. Numai că Alexa nu poate evalua decât persoane care-ți vizitează blogul și au, în același timp, instalat toolbar-ul. Cum poți așadar să ajungi cât mai sus în clasamentul Alexa? Evident, crescându-ți traficul pe blog, dar este de preferat să cauți să crești traficul provenit de la cei care au Alexa Rank instalat 🙂 Iată două mici trucuri pentru asta:

  • Primul e să-ți instalezi acest toolbar. Scrie Alexa toolbar în bara de sus a browser-ului, click pe install și vei putea să monitorizezi evoluția oricărui site sau bloc și vei știi că vizitele tale sunt contorizate – cel puțin la început, asta ar putea conta (locul în clasament nu se schimbă de la zi la zi, așa că dacă-l urmărești săptămânal e ok)
  • Al doilea, încearcă să aduci pe site oameni cu Alexa Toolbar. Aceștia ar putea fi alți bloggeri, sau care cu noțiuni tehnice (SEO) și de marketing. Cum îi aduci la tine pe site? Prima opțiune este să încerci marea cu degetul: comentează pe blogurile lor, cealaltă, ceva mai grea – scrie articole interesante!

Chiar dacă nu ai un site sau un blog, s-ar putea să găsești amuzantă ideea de a face un clasament ori de a compara site-urile pe care le vizitezi, așa că îți poți instala și tu acest mic toolbar, ce va așeza un @ în dreapta bării de sus a browserului tău.

Alexa Traffic Rank
Traffic Rank in RO
15 Sites Linking In
Top queries driving
traffic to cefilmevad.wordpress.com
See how cefilmevad.wordpress.com
looked in the past
No Data
Very Slow 81% of sites are faster
(3.134 Seconds) Average Load Time

Iată indicatorii de azi penru cefilmevad, blogul de pe wordpress.com care a împlinit un an. Ca să aveți o idee, un rank sub 1 000 000 este decent, chiar dacă nu grozav (vorbim totuși despre un clasament al site-urilor din întreaga lume) și spre asta tindem (de exemplu http://www.acestblogdenervi.ro are rank 772,107). De asemenea, este important să figurezi și în lista site-urilor și blogurilor din RO, unde avem, desigur, o poziție mai bună. Dar nu orice blog/site este cotat și la acest nivel, cred că este vorba doar de primele 25.000 din fiecare țară, noi cam de pe acolo am început să fim cotați. Și creștem 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s