Noutăți despre Cluj Napoca 2021 – European Capital of Culture

Comisia Europeană a publicat la sfârșitul lunii ianuarie Raportul juriului condus de Steve Green, având-o ca vice-președintă pe Raluca Velisar. În decembrie, imediat după anunțarea orașelor rămase pe lista scurtă, asociațiile culturale din Craiova, Braşov, Iaşi, Brăila şi Târgu Mureş au depus o contestație, în care cereau revocarea celor doi membri români ai juriului (pe motiv că au lucrat la dosarul Bucureşti 2021) şi reluarea procedurii.

Raportul oferă detalii privind evaluarea orașelor candidate, nominalizările pentru lista scurtă și câteva recomandări privind îmbunătățirea conținutului aplicațiilor pentru runda finală. Asociațiilor candidate rămase pe lista scurtă sunt sfătuite să studieze cu atenție cele șase criterii din Decizia juriului și comentariile din evaluări. În particular, li se recomandă să rețină că noile criterii diferă de cele după care a fost selectat Sibiul în 2007. Deadline-ul pentru revizuirea aplicațiilor este 12 August 2016, iar întâlnirea pentru selecția finală va avea loc la București în 15-16 Septembrie.

În Asociația Cluj 2021, după cooptarea regizorului Tudor Giurgiu în echipa executivă, alături de managerul cultural Rarița Zbranca și Mihai Pop, manager al Galeriei Plan B, apar și alte forțe: Florin Moroșanu a făcut un pas în spate (păstrând însă o imagine de ansamblu, în calitate de președintele), cedându-i conducerea executivă lui Ștefan Teișanu, organzatorul Jazz in the Park. Szakats Istvan (AltArt) trece în echipa tehnică.

L-am întrebat azi pe Florin Moroșanu:

– De ce această schimbare?

– Simplu, am intrat într-o noua etapă. Avem nevoie de sânge proaspăt pentru sprintul final.

– Felicitări pentru tot ce-ați făcut până acum!

– Mulțumim 🙂 Eu am obosit în acești 5 ani și am considerat că este nevoie de mai multă energie. Am făcut un pas în spate și le țin în continuare spatele 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s