Welcome to MUBI

Așa cum aminteam la lansarea Netflix, se pare că viitorul aparține domeniului pay-TV. Am plăcuta ocazie să vă semnalez disponibilitatea unui nou web-site de video-streaming în România (cu filme de artă subtitrate în limba română), inițiat de pasionatul inginer turc Efe Cakarel (fost olimpic la matematici, cu studii la MIT și MBA la Stanford).

Platforma de filme MUBI, fondată de el în 2007, are 7 milioane de utilizatori. Pe site sunt prezente filme din Festivalul de la Cannes (totuși eu n-am dat încă de La loi du marché premiat pentru cel mai bun rol masculin) și filme de artă selectate și achiționate pe o perioadă de 30 zile. Ca să înțelegeți valoarea fenomenului, menționez că regizorul Paul Thomas Andreson a ales să-și lanseze pe MUBI filmul din 2015, Junun.

MUBI e disponibil pe laptop și smartphone (iOS sau Android), dar și pe Playstation sau pe tabletă. Efe Cakarel e stabilit la Londra, probabil de aceea abonamentul lunar este de 3,33 lire/lună dacă optați pentru un an de zile sau 4,99 lire pentru o singură lună. Nu vă grăbiți cu înscrierea ci așteptați invitația unui prieten, pentru că așa funcționează publicitatea site-ului, cu reclamă din om în om. Dacă doriți o invitație gratuită pentru 30 zile, vă rog un mesaj cu adresa dvs de email pe privat, o puteți activa oricând (gratuitatea se curge doar de la momentul activării contului, adică la vizionarea primului film).

Iar după aceea, vă puteți dezabona sau, invitând prieteni, prelungi perioada de gratuitate. Orice modalitate veți alege, nu ezitați să vă alăturați acestei comunități a pasionaților de filme de artă! Principul său este diferit de Netflix (care merge pe all you can eat) – aici găsiți doar filme quality, adică delicatese. Și câte delicatețuri poți mânca?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s