Criterii de achiziție TV

Am enumerat anterior cele 4 criterii esențiale după care ne alegem TV-ul:

  1. Diagonala
  2. Rezoluția
  3. Tipul de ecran
  4. Opțiunile utile / sau nu
  1. Cu diagonala este cel mai simplu: dacă între canapea și locul de amplasare a TV-ului avem 3 metri, împărțim la 3 și aflăm că putem să luăm un televizor cu diagonala de maxim 1 metru. Diagonalele se dau în inch; pentru ca să aflăm câți cm au, înmulțim cu 2,54. Așadar la un monitor cu diagonala de 1m (și ceva) va trebui să fie afișat simbolul 40″ –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  2. Rezoluția ecranului TV – cel mai important criteriu tehnic, ne arată câți pixeli este capabil să afișeze ecranul. Aici avem de ales între High Definition (HD), Full HD ori UHD (sau 4K). Mai găsim pe ambalaje cifre ca: 720p sau i, 1080p sau i, tot la rezoluție se referă.

SAMSUNG 32J5000HD este un standard deja vechi în 2015, pentru 2016 va fi depășit, așa că nu-l recomand. Este echivalentul 720p – dacă vedeți așa ceva pe cutia unui TV de 32″, acesta nu merită mai mult de 650 lei. Cel mai accesibil model din această gamă a fost UTOK-ul de 80 cm U32HD1, vândut de Black Friday la emag cu 500 lei. La acești bani da, era un cadou excelent pentru părinți sau bunici, care apreciază consumul mic de energie și literele mari afișate pe ecran.

Unui cinefil însă, îi recomand un televizor Full HD, adică 1080p. Față de HD simplu, calitatea imaginii este dublă – acest standard mai este numit și 2k pentru că afișează 2 milioane pixeli. Următorul, 4k sau Ultra HD nu este susținut de canalele TV, care încă nu oferă conținut la această rezoluție. Cel mai vândut Samsung cu rezoluție Full HD a fost 32H5030, înlocuit se pare de 32JH5000, dar dacă rămâneți pe modelul acesta de mijloc, este simplu: cereți vânzătorului să vă arate modelele Full HD din magazin iar apoi faceți alegerea funcție de designul modelului și raportul preț/calitate.

– continua cu ultimele 2 criterii aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s