Ultimul regat (2015)

După 7 episoade, pot confirma că ultimul serial produs de BBC, chiar dacă nu se ridică la nivelul Vikingilor, nu e nici departe de acesta. Un rating de 9.2 pe Imdb și 92% pe Rotten Tomatoes ar trebui să dea de gândit fanilor acestui gen de seriale. Chiar și eu l-am declarat promițător de la-nceput, pe-aici pe undeva. Cert e că pe măsură ce episoadele avansează, intriga nu trenează plus că apar mulți actori noi care-și fac treaba bine.

Odată ce ne-am obișnuit cu bisericosul rege Alfred, personalizat de interesantul David Dawson și cu antipaticul tânăr Odda, în rolul căruia a intrat foarte bine anonimul Brian Verner, asistăm la finalul celui de-al șaselea episod la posibila ieșire din scenă a partenerului de tâlhării al ealdormanului care-și zice Uthred Ragnarsson până să (re)devină de Bebbanburg, din ce în ce mai bine interpretat de Alexander Dreymon. Și mă refer la Adrian Bower, care joacă rolul sec al lui Leofric, care pe lângă partener pentru Uthred, se dovedește supus credincios al regelui Alfred al Wessex-ului.

Fiindcă vorbeam de actori noi, după ieșirea din scenă a războinicului danez Udda, intră lordul războiului Skorpa, jucat de un suedez veritabil și regina fantoma Isseult (în engleză sună mai bine – The Shaddow Queen) interpretată de exotica Charlie Murphy. Enjoy!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s