Când paginile discută între ele în cuvinte-cheie

Google_Hummingbird_LogoHummingbird, lansat în mai 2013, se focusează pe funcția motorului de căutare de a răspunde interogărilor, conversațiilor și anticipărilor. Aceasta nouă tehnologie folosește cuvintele și se adresează celor care “vorbesc” cu computerul pentru a iniția o căutare. Cuvintele – cheie devin importante pentru page rank. So, forget about Penguin, forget about Panda!

google-caffeine1Hummingbird devenea primul update major al algoritmului de căutare Google, de la cel din 2010 numit “Caffeine Update”. Cu toată importanța sa, funcționalitatea Hummingbird a fost limitată inițial (mai degrabă) la îmbunătățirea indexării informației decât la sortarea acesteia. Această precizare duce la necesitatea clarificării noțiunilor de eficiență a algoritmilor, respectiv de analiză a complexității algoritmilor, dar subiectul merită un articol separat.

Google PageRank update 2015 – pe internet există foarte multe discuții despre acest subiect însă din partea Google nu transpare nimic concret – se pare că sunt doar speculații. Încă din luna octombrie 2014 se aflase că la sfârşitul lui decembrie 2015 va avea loc un update de PageRank. Se pare însă că între timp Google ar fi renunţat la idee. Se afirmă că ar fi mai indicat să dispară acest toolbar și toate site-urile să fie fără PageRank. Aceasta deoarece site-urile apărute după decembrie 2013 au PageRank zero şi ceea ce este destul de urât – nu dau bine în căutări – iar cei care au prins o notă mare de la Google au rămas cu ea destul timp, susțin cârcotașii contestatari ai noului algoritm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s