F.lux – o aplicație pentru reducerea ”luminii albastre” emise de monitor

fluxometerPentru că nu mi-am permis un Mac, am fost nevoit să reinstalez recent Windows-ul. Operație necesară prin care se pierd însă multe (mici) aplicații utile. Una dintre acestea este F.lux, care ajustează ”lumina albastră” emise de monitor în funcție de lumina din jur. Până se vor inventa ecranele adaptabile, o aplicație necesară acelora care stau mult în fața monitorului și nu își dau seama că ochii lor devin, mai ales noaptea, afectați de intensitatea luminii emise.

Cum face acest lucru? Destul de simplu, conectându-se la ora locală și calculând câte ore mai sunt până la apusul soarelui, când reduce luminozitatea ecranului. Pentru instalarea lui, este suficient să descărcați executabilul de aici. Trebuie să așteptați câteva secunde până ce contorul din dreapta sus ajunge la zero, apoi să dați click pe SARI PESTE și apoi, din pagina aplicației, click pe butonul albastru Download F.lux. Sper să vă fie de folos, și să nu ajungeți să vă spună și dvs. oculistul, așa cum îmi spune mie după fiecare consult:

– Dacă găsiți morcovi, să mâncați!

Dacă aveți nevoie de culori intense pentru aplicații de grafică, există un buton de dezactivare pentru o oră a ajustărilor F.lux, iar dacă vreți alte setări rapide, vă stau la dispoziție cele două nivele intermediare: Halogen (care diminuează foarte mult culorile și luminozitatea) sau Fluorescent (care este mai discret). De asemenea, există posibilitatea schimbării locației (pentru cei care călătoresc des) sau puteți părăsi aplicația, regăsind setările acesteia odată ce reporniți F.lux. Pentru informații detaliate, urmăriți tutorialul de mai jos:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s