Fals jurnal imobiliar

22Rămăsesem pe terasă cu fiul și cu nora proprietăresei. În vreme ce ei se tachinau, eu stăteam și mă întrebam la ce-mi trebuiseră investiții. Ați văzut ce greu e de găsit o chirie bună, și-o chiriașă de treabă, cum era a mea! Acuma, ia ghiciți, după ce le-am pus toate pe roate, cât de greu mi-a fost să stric tot?

Imediat ce termin de zugrăvit my old new home, primesc un telefon de la cumnatul meu:

– Auzi Mariuse, îmi spune el pe-un ton calm, vreau să te rog ceva!

– Știi că mergem în concediu 14 zile în Creta, cu ai tăi.

– Știu.

– Ce zici, poți sta zilele-astea la noi să supraveghezi o lucrare?

Cumnatul i-un tip serios, știe cum să pună problema: în așa fel încât n-ai cum să-l refuzi. Dar, atâtea zile? stau și mă gândesc după ce-nchid telefonul. Zile în care să plătesc chirie mai departe acolo? Aaaa, nu se poate. Când plătim chirie sau orice alt serviciu, noi vrem automat să vedem și folosința – să ne bucurăm de un beneficiu – altfel avem senzația c-am dat banii degeaba. De unde-atâta spirit capitalist, după abia 25 de ani? Sau, cum de nu realizăm atunci că și rezervarea unui bun sau serviciu costă? Cum nu mai avem nevoie de el – avem impresia că ne este inutil, chiar dacă-i doar o situație de moment, așa cum era și a mea, acum.

Odată zugrăvit apartamentul, priveam cu satisfacție: camera, chiar golită de majoritatea mobilierului (păstrasem doar un dulap și cele două canapele) începea să arate cumva. Imediat ce-am pus și covorul roșu cu perdelele vișnii, se-apropia de aspectul unui cămin primitor. Numai că vara, aglomeratul Cluj prinde a semăna c-o stațiune golită brusc de vilegiaturiști: studenții pleacă, iar taximetriștii – plictisiți – încep să le ducă dorul. Și-ți vine și ție, proprietar falit ori chiriaș, un dor de ducă…

Continuarea, în curând, pe catchy.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s