Cartea noastră cea de toate zilele: Facebook – cartea fețelor

broken_toy2Pentru mulți utilizatori, facebook-ul este o jucărie stricată. Invenția capitalistă îi atrage zi de zi, dar ei o disprețuiesc ca fiind prea impregnată cu naiva gândire pozitivă americană. O jucărie căreia-i lipsește butonul disLIKE. Ooo, dacă s-ar inventa acest buton, măcar pentru RO, cum ar mătura ei cu toate mâțele și pizdele lirice, sau ele cu toți poptămașii și cocalarii care le agresează pe facebook. Abia atunci cartea fețelor și-ar atinge adevăratul potențial, devenind cartea fățarnicilor.

56Cu toate că nu este nimic altceva decât un mijloc de socializare (pentru unii), ori de comunicare (pentru alți oameni mai ocupați decât noi), facebook-ul cuiva ajunge să ia forma de manifestare a proprietarului paginii sau wall-ului, cum i se mai zice. În general, doamnele care au fost mai libertine în viață sunt cele mai selective în privința aserțiunilor pe care le like-uiesc, iar domnii sunt cu atât mai moraliști, cu cât au gustat struguri mai acri. Dar asta este o cu totul altă poveste, care ține de natura umană. Legat de facebook, se pare că sunt două percepții diferite, care se amestecă aici și creează oareșce confuzii vis-a-vis de reacțiile vizitatorilor.

Una este percepția prietenilor noștri, care se bucură indiferent ce imagini sau păreri personale postăm, și cu totul alta este cea a cunoscuților, incluzând aici colegii de servici ori concitadinii (am auzit un alt termen, în jargon: conțăranii). Pe ultimii s-ar putea să-i deranjeze că postăm imagini mai decoltate ale vieții noastre cotidiene; la fel și cu părerile prea personale, mai vehemente decât cele pe care le vehiculăm în viața de zi cu zi, legate de mediul în care trăim și visăm. În genere, am dori ca facebook-ul să înlocuiască ziarul de dimineață și știrile de la ora 17: să ne asigure că lumea este tot acolo, la locul ei, unde o știam.

Cum ar veni: nimic nou sub soare! Altfel ne supărăm…

Reclame

Un comentariu

  1. mariusoliviu · august 27, 2015

    Reblogged this on biblioteca de filme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s