La mulți ani? de ziua ta

1Deci na, ca de-obicei, am început pe românește, am divagat și n-am terminat. Am zis de nepoțica mea a cărei zi e-n fiecare zi, am zis de mine și de-angoasele mele onomastice, da’ nu am zis deloc ce trebuia zis. Poate pentru că nu s-a prins nimeni, sau aproape nimeni (cu excepția persoanei care mi-a inspirat scriitura de față) despre cum stă treaba. Pariez că la aniversări de-astea, cu mari așteptări, toți aveți o senzație suspectă, cum că faceți un (prea) mare circ sau că tocmai de ziua noastră, la aniversarea ei – ni se joacă o mare festă.

Adicătelea: în vreme ce nu mai prididim să desfacem cadouri ori să suflăm în tortul ăla cu tot mai multe lumânări, cineva este mai emoționat decât noi de toată tărășenia. De regulă e chiar persoana care a comandat tortul și în general, a dus tot greul organizării. Cineva care-și șterge discret o lacrimă la marea noastră aniversare. Păi da: e mama. De fapt, ea merită toate felicitările și toată laudele pe care le primim, aiurea, de ziua noastră.

Noi cam ce merit am avut în această zi pe care o aniversăm cu mare tam-tam: că ne-am foit până atunci la ea în burtică, până când, cu desfacerea oaselor bazinului ori cu cezariană, am ieșit și-am țipat? Ori că mai apoi, am fost cuminți și am păpat tot, nu? Dup-aia, că am cerut haine și bani de buzunar, un mic șantaj – ca să luăm note bune la școală, cică.

Nu credeți c-ar fi cazul să lăsăm de-o parte tot circul? Și de ziua noastră să-i sărbătorim pe oamenii care merită felicitați pentru ce suntem noi acum: buchetul de flori este al mamei, cadourile – măcar acuma, spre maturitate – să le împărțim ei și tatei. Să ținem sărbătoarea asta în familie și să petrecem o zi doar cu ei, cu părinții.

Să ne amintim, măcar de ziua noastră, să le mulțumim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s