Maturizare

maturitateAm început acolo o zicere, neterminată – fiindcă nu se făcea să dezvolt, în acel context. Spuneam de tinerețele noastre turbulente: să dăm cu bâta-n baltă despre ceva, să punem etichete ori să ne-arătăm intoleranți față de ezitările celorlalți părea oarecum banal – din cauza hormonilor care duduiau. Auzeam des atunci:

– Maturizează-te!

Ca și cum maturizarea se poate face la comandă. Sau, de parcă te-ai putea opri din inerția ființei tale, auzind îndemnul, ca să-ți spui: mda, ar cam fi cazul să mă maturizez și eu. Hai să iau măsuri.. Ce simplu ar fi, nu?

Din (ne)fericire, maturizarea nu ți-o poate comanda nimeni. Nici măcar vorbele părinților, oricât de mult și-ar dori ei înțelepciunea pentru copii, nu pot grăbi acest proces, pentru că niciodată cunoașterea nu va putea înlocui experiența nemijlocită. Maturizarea ne costă scump, și din păcate, n-o putem plăti la bancomat, cu nici un fel de card de credit. Nu creditează nimeni așa ceva – infantilul este insolvabil.

Are mai multe conotații maturizarea asta: emoțională, profesională, sexuală… Dar cel mai amuzant sună, în cazul copiilor bărbați, verdictul femeilor: până la 40 sunt imaturi, după 40 sunt prea bătrâni… adică eu pe la 40, când divorțam, eram aproape de perfecțiune 🙂

Reclame

Un comentariu

  1. mariusoliviu · august 13, 2015

    Reblogged this on biblioteca de filme and commented:

    mai mult ca perfectul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s