Tudor Giurgiu – ce, film?

Regiorul Tudor Giurgiu acordă un interviu pentru Luceafărul de dimineață, în care majoritatea întrebărilor gravitează în jurul recentei sale producții, De ce eu?

Ultima întrebare a Irinei Budeanu este mai generală și trece mai departe de acest film, ajungând la… filmul romånesc.

Și iată răspunsul regizorului: „În lipsa unei politici naționale care să protejeze filmul romånesc, nu vom putea face niciodată nimic. Sălile de cinema trebuie să fie forțate să încurajeze filmul românesc… Eu cred că am eșuat lamentabil. Certurile dintre noi, orgoliile, lipsa totală de solidaritate ne-au adus în acest punct nevralgic. Suntem victimele propriului nostru eșec în a ne gestiona succesul”. Perfect de acord.

Tudor Giurgiu își arată aici marea sa calitate de om de film. Chiar dacă nu este cel mai bun regizor (pentru că a încercat doar să fie unul cu succes la public, un om adaptat realității românești) el rămâne unul dintre cei mai realiști oameni de film din România.

Unul care-a încercat, în limita posibilităților sale (de bun organizator – în cazul TIFF și de director al TVR, a cărui corupție a denunțat-o la demisie) să facă ceva și pentru fenomenul (că industrie nu a fost niciodată) cinematografic român, în general.

De găsit un administrator al eșecului!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s